Absolute ownership is een keuze, dus kies! Als jij kiest voor de regie over jouw leven, gaan wij samen effectief werken aan duurzame groei.
Absolute ownership is een keuze, dus kies! Als jij kiest voor de regie over jouw leven, gaan wij samen effectief werken aan duurzame groei.
12 oktober 2020
Mark

Wikken en Wegen vs beslissingen maken

Voor het runnen van een effectieve organisatie die jaar in jaar uit een gezonde groei doormaakt, is het van belang dat je instaat bent om beslissingen te nemen. Om impact te maken op de groei van jezelf als ondernemer en je bedrijf, heb je dagelijks te maken met het nemen van beslissingen. Hoe oncomfortabel deze soms ook kunnen zijn.

Er zit kracht in het maken van een beslissing! Dit betekent dat iedere beslissing die je neemt, bijdraagt aan de groei van jou als persoon. Zelfs als je niet weet wat je moet doen of beslissen, neem dan een beslissing en kom erachter of het voor je werkt. Werkt het niet, dan maak je een andere beslissing.

Het maken van een beslissing is krachtig, omdat het ruimte creëert, zowel in je hoofd als de realiteit. De feedback die ik vaak terug krijg van met de mensen met wie ik werk is dat ze bijzonder veel vrijheid ervaren, na het nemen van een beslissing. Omdat alles heel helder en overzichtelijk is geworden. De scheidslijn tussen ergens goed over nadenken of eindeloos gaan wikken en wegen is erg dun en die laatste ontneemt doorgaans veel kracht uit het fundament.

Vraag jezelf eens af…

Graag stel ik jou als lezer van mijn blog een aantal vragen die je voor jezelf mag beantwoorden.

  • Welke belangrijke beslissing moet jij nog maken in je persoonlijke leven waardoor jij krachtiger in je leven komt te staan?
  • Wat staat je in de weg om deze beslissing te maken?
  • Ben je bereid hiermee te dealen en toch de beslissing te maken?

Deze vragen kun je jezelf natuurlijk ook stellen met betrekking tot je zakelijke leven.

Het is na het beantwoorden van deze vragen goed om eens bij jezelf na te gaan, wat de reden is geweest waarom je tot dusver nog geen beslissing hebt gemaakt.

Energielek

Het niet maken van een beslissing creëert een energielek. Op het moment dat je energie lekt, ben je altijd minder effectief en kost alles meer moeite dan wanneer een besluit neemt vanuit je eigen kracht. Deze kracht voorkomt onrust en stress. En zorgt bovendien voor duidelijkheid voor jezelf en je omgeving.

Graag besluit ik met een quote die ik ooit tegen ben gekomen op internet en hier naadloos op aansluit.

“Your life is a result of the choices you make. If you don’t like your life. It’s time to start making better choices.”

Heb jij moeite met het maken van bepaalde (belangrijke) keuzes? Kun jij blijven wikken en wegen? Heb je hier hulp bij nodig van mij als ondernemerscoach? Het werkt soms enorm verfrissend om even afstand te nemen van jezelf of je bedrijf en iemand met je mee te laten kijken naar de keuzes die je moet of wil gaan maken. Ik ga er graag met je over in gesprek.

Meer lezen over groei, transformatie en leiderschap?
Ruim 300 ondernemers gingen je al voor
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer lezen over groei, transformatie en leiderschap?
Ruim 300 ondernemers gingen je al voor
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
info@ownershipbynature.com+ 31 6 53 33 58 82
Industriestraat 10
6135 KH Sittard
Kosmonaut 9C
3824 MK Amersfoort
Copyright © 2021  Ownership by Nature
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram